Mis on houjicha e. röstitud rohelise tee pulber 

Houjicha on röstitud rohelise tee pulber, mis maitseb röstine ja erinevalt matcha pulbrist hoopis magusalt. 
Erinevalt erkrohelisest matcha pulbrist on houjicha värvuselt hoopis tuhkjas pruun. Joogiks valmistatuna on see röstiselt aromaatne ja kosutav, maitselt magus, kergelt pähklise maitsega. Sellest saab teha nii veega segatud teed kui piimaga segatuna houjicha lattet.  

Matchamurai.ee houjicha pulber pärineb ühest väikefarmist Kyotos, mis valmistab pulbrit ainult rohelise tee lehtedest. See on oluline info, sest mitmed tootjad valmistavad seda teed ka vartest jm ülejääkidest, mistõttu ei ole jook sedavõrd maitseküllane ega aromaatne. Meie houjicha pulber on keskmise röstiga, mis tagab maitse maheduse, samas piisava intensiivsuse (tehakse ka kõrget ja madalamat rösti).   

Houjicha kasulikkus 

1. Houjicha on madala kofeiinisisaldusega ja sobib joomiseks isegi õhtusel ajal. Kofeiinisisaldus langeb tuntavalt kõrge kuumusega töötlemise tõttu. Röstimine eemaldab rohelise tee lehtedest ka mõrksuse, mis on muidu hästi tuntav ja iseloomulik just matcha joogile.  

2. Erinevad Jaapanis tehtud uuringud näitavad, et houjicha on antioksüdantiderikas. Muu hulgas sisaldab see rohkelt närvisüsteemi toetavat ja rahustavat L-teaniini ning polüfenoole, mis on looduslikud immunsüsteemi kaitsjad haigustekitajate vastu. Selles sisalduvad kateiinid aitavad vähendada halba kolesterooli, alandavad vererõhku ja veresuhkrut, aitavad tagada kiiremat ainevahetust. 

Kuidas houjicha pulbrist teed valmistada

Houjicha'st võid valmistada teed kuuma veega (sarnaselt matcha teele). Sõelu matcha kaussi 3 g matcha pulbrit, lisa 30 ml toasooja vett, sega vispliga ühtlaseks pastaks. Lisa 60 ml kuuma, 80-kraadist vett, vispelda vahuseks. 

Eriti kosutav jook on houjicha latte e. pulber vahuse piimaga. Vaata retsepti siit.  

Osta siit: Matchamurai houjicha e. röstitud rohelise tee pulber




Kommentaarid 4

Kerli 16. november 2021
Pakendit avades tervitas tuttav mõnus matchane lõhnapilv. Olen lattet proovinud nii lehmapiimaga kui kaerapiimaga, mõlemat moodi toimis hästi. Täispiimaga maitses jook kreemjamalt, kaerapiim andis aga kergelt magusa nüansi. Houjicha ise oli põnev, kohvijoojana ütleksin, et maitses oleksid justkui matcha ja kohv kokku saanud. Lõhn ja maitse olid ikka mõnusalt matchased aga lisaks kergelt röstitud maitse ja joogi pruun värv tekitas tunde, et eraldi kohvi polegi tarvis keeta. Kindlasti pakuksin Houjichat inimesele, kelle meelest matcha "liiga rohelise maitsega" on!
Houjichaga tahaksin proovida ka küpsetada aga esimene partii kulub kindlasti ainult joogiks ära!
Piret 16. november 2021
Lōhna ja väljanägemise järgi oleks arvanud, et on tugevamaitseline kange jook. Aga ei, hoopis hästi pehme ja meeldiva maitsega.
Marek 23. november 2021
Esimese tassike Houjicha'd oli suurepärane üllatus maistemeeltele ja kõik edasised on alati olnud erakordsed maitseelamused. Kui keegi on juba matcha'ga sina peal ja arvab, et sealt enam paremaks minna ei saa siis saab ikka küll. Houjicha on nagu noore ja tõtliku matcha elukogenum ja mõtlikum vend. Enda kogemuse pealt saan öelda, et kui matcha annab mõned ekslikud kuumakraadid andeks siis Houjicha nõuab tegemisel rohkem täpsust ja tähelepanu. Aitäh Matchamurai'le! Maailm avardus ühe tõeliselt meeldiva joogi võrra!
Marit 23. november 2021
Ma kohvi ei taha hetkel tarbida, aga vahel tahaks mingit mõnusat sooja turgutavat jooki ja see röstitud matchaga pulbriga jook on küll väga mõnus, piimavahusena eriti meelepärane.
Loe lisaks
Email again:

Eelmine

Kuidas teha matcha lattet

Järgmine

Houjicha latte retsept

Jaga seda artiklit