fbpx
Tasuta saatmine alates 50€

Kuidas teha matcha lattet

Matcha latte pulber
Loe siit, kuidas valmistada matcha lattet kodus. Vaata all ka meie videot ja loe põhjalikumat õpetust siit postitusest.

Matcha on rohelise tee lehtedest valmistatav pulber, millest valmistatud jook on pikaajalise kofeiini tõttu ergastav (matcha kofeiin on kohvi omast erineva toimega, sest on stabiilsem ja pikaajalisem) ning tänu rohketele antioksüdantidele ja vitamiinidele tervisele kasulik. Matcha jookidest võidab tänapäeval kõige rohkem populaarsust just see jook, milles vahuseks ja kosutavaks joogiks kohtuvad matcha pulber, vesi ja piim.

Matcha latteks (ühele) vajad:

  • 3 g matcha pulbrit
  • 30-50 ml 80-kraadist vett
  • 1,5-2 dl piima (või barista kaerapiima)

Valmistamine:

  1. Sõelu matcha pulber kaussi. Sõelumine on vajalik, et pulber võimalikult hästi lahustuks.
  2. Lisa 80-kraadine vesi.
  3. Sega pulber tükivabaks pastaks.
  4. Lisa kuum vahustatud piim.
  5. Sõelu kaunistuseks peale pisut matcha’t (piisab eelnevalt sõelale jäänud pulbrist).

Kommentaarid:

  1. Matcha latte valmistamiseks vali hea kvaliteediga matcha pulber, mida ka teevalmistaja just latte joogi jaoks soovitab. Tseremoonia klassi pulber ei olegi matcha latteks kõige sobilikum; selleks sobib mõrkjam ja robustsema maitsega pulber. Piimaga segades muutub see magusaks ja mahedamaitseliseks, samas säilitab oma iseloomu. Kui matcha pulber on halva kvaliteediga, ei tule matcha maitse aga hästi esile ning joogi värvus jääb kahvatuks. Ideaalne matcha latte pulber on näiteks see.
  2. Matcha pulbrit on lihtsam vispeldada kui kasutad laiapõhjalist nõud. Selleks on ideaalne Jaapani matcha kauss, aga sobib ka laiemapõhjaline kruus.
  3. Vispeldamiseks on ideaalne bambusvispel. Bambusvispliga saad vahuseks teha ka piima.
  4. Millist piima kasutada? Võid kasutada nii tavalist lehmapiima, aga ka kaera- või mandlipiima. Viimaste puhul vali barista versioon, need lähevad ka päriselt vahuseks ja annavad kreemisema tulemuse. Meie lemmikuks on Valio Oddlygood Barista, sest see on maitselt naturaalne, ei ole nii rammus kui tavaline lehmapiim, maitseb piisavalt magus ja on väga lihtsasti vahtu minev.
  5. Vaata ka videot (all):

Jaga

Ostukorv0
Ostukorvis ei ole tooteid
Jätka ostlemist
0