Matcha tiramisu retsept

Kreemine ja pidulik, põnevat maitseelamust pakkuv tiramisu tort, milles kohvi ja kakao asemel on kasutatud matcha pulbrit. 
Tiramisu küpsised:
3 muna
0,7 dl suhkrut
40 g nisujahu
40 g kartulitärklist
3 spl tuhksuhkrut

Täidis:
500 g mascarponet
2 dl 35% koort
4 spl suhkrut
50 g vaarikaid

Immutamiseks:
5 g matcha pulbrit
60 ml vett

Kaunistus:
100 g valget šokolaadi
4 + 3 g premium matcha pulbrit
Mõned vaarikad

Tiramisu küpsisteks eralda munakollased ja –valged. Vahusta munavalged pehmeks vahuks ja nirista mikseri tööd jätkates sisse suhkur. Mikserda kuniks oled saanud tugeva vahu. Mikserda munakollased heledaks vahuks ja lisa munavalgevahu sisse. Sõelu sisse ka jahu ja tärklise segu ning sega ühtlaseks.

Pane taigen kondiitrikotti, millele kinnita 150 mm-ne otsik. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja lase kondiitrikotist küpsetuspaberile 5-6 cm pikkused pulgad, mis on ca 1-1,5 cm kõrgused. Jäta ka kerkimiseruumi. Raputa peale tuhksuhkur ja jäta 10 minutiks ootele. Küpseta 200-kraadises ahjus 7-10 minutit, kuniks küpsised on kuldpruunid.

Täidiseks vahusta koor suhkruga tugevaks vahuks. Klopi mascarpone vahtu (mikseriga või käsitsi). Sega vahukoor mascarpone hulka.

Koosta kook. Vispelda 5 g matcha pulbrit veega. Võta 20 cm-se läbimõõduga vorm ja lao selle põhja tihedalt küpsised. Pintselda peale matcha teed. Tõsta peale mascarpone-koore kiht ja mõned vaarikad, silu ühtlaseks. Jätka, kuniks saad kokku kolm kihti (pealmiseks mascarpone-koore kiht). Kata kilega ja pane ööseks või vähemalt 5 tunniks külmkappi.

Kaunistuseks sulata kuuma veega täidetud anuma kohal hakitud valge šokolaad. Lisa 4 g matchat ja sega ühtlaseks. Lase šokolaadil taheneda, et see liiga voolav ei oleks.

Võta kook külmikust ja tõsta see vormist välja alusele. Šokolaadiriba tegemiseks mõõda koogi ümbermõõt ja kõrgus. Lõika küpsetuspaberist samas mõõdus riba. Määri paberile matcha šokolaad ja tõsta see riba nüüd koogi ümber ja aseta ca 10 minutiks külmkappi tahenema. Eemalda küpsetuspaberi riba. Sõelu koogile matcha pulbrit ja tõsta peale mõned vaarikad.

Retsept: Eva Pärtel


Kommentaarid

Email again:

Eelmine

Kuidas teha matcha teed

Järgmine

Jaga seda artiklit