Koogipõhi:
- 3 muna
- 100 g suhkrut
- 25 g sulavõid
- 75 g nisujahu
- 20 g kakaopulbrit
- 1 tl küpsetuspulbrit
- ¼ tl soola
Kreem:
- 500 g mascarponet
- 200 g vahukoort
- 60 g suhkrut
- 10 g matcha pulbrit
Kirsikaste:
- 200 g (külmutatud) kirsse + võimalusel ka peotäis värskeid kirsse
- 100 ml vett
- 3 sl suhkrut
- 1 sl maisitärklist
Koogipõhjaks mikserda munad suhkruga heledaks, lisa või ja vahusta veel pisut (kokku u. 3 minutit). Sega eraldi kausis kuivained, ühenda munaseguga. Kalla 20 cm-se koogivormi ja küpseta 165-kraadises ahjus u. 32 minutit. Võta ahjust, jahuta ja lõika kaheks võrdseks kihiks.
Kreemiks vahusta vahukoor 50 g suhkruga tugevaks vahuks. Sega 10 g suhkrut ja 10 g matcha pulbrit, lisa vahukoorele ja vahusta kuniks ühtlane. Vahusta teises kausis toasoe mascarpone kergelt läbi ja tõsta kahes osas vahukoore juurde, sega ühtlaseks.
Kirsikastmeks sulata kirsid (200 g), pane potti koos vee ja suhkruga. Võta potist 2-3 sl külma vedelikku ja sega see maisitärklisega. Pane pott tulele, kuumuta keemiseni ja lisa maisitärklis. Kuumuta, kuniks kirsikaste pakseneb. Võta tulelt ja jahuta.
Koogi kokkupanemiseks pane alumine koogipõhi tordialusele ja niisuta kirsikastme sees oleva vedelikuga. Kata poole kreemiga (ja võimalusel värskete kirssidega). Kata teise koogipõhjaga, niisuta ja kata kreemi ja kirssidega (värsked või külmutatud).
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaise Pagariäri)