Pulber, mis on valmistatud Jaapani gyokuro rohelisest teest. Gyokuro on roheline tee, mida peetakse maailmas üheks väärtuslikumaks roheliseks teeks nii maitseomaduste kui kasulikkuse tõttu. Samalaadselt matcha tee tarbeks kasvatatud rohelisele teele, varjutatakse ka gyokuro tarbeks teepõõsad enne korjet 3 nädalaks otsese päikesevalguse eest. Matcha ja gyokuro erinevus tuleb sellest, et gyokuro pulbris on ka varred, erinevalt matcha pulbrist, kus on ainult lehed.
Gyokuro rohelise tee pulbrist valmista teed – kogused samad, mis matcha teel. Pulber on peene jahvatusega ja läheb väga hästi vahtu. Gyokuro pulbrist valmistatud tee maitseb umamine ja maitseküllane, see on matchaga võrreldes kergem jook, samas mõrkjam. Gyokuro rohelise tee pulbrist saad ka maitsva latte ehk piimajoogi. Valmista see samade kogustega nagu teed matcha lattet.
Valmistaja: Maiko no Cha (Kyoto, Jaapan).
Avamata pakendit hoia külmikus, avatud pakendit toatemperatuuril.
Peale igat pakendi avamist sulge see võimalikult kiiresti, et hapnik pulbri omadusi ei kahjustaks.
Koostis: roheline tee (Jaapan)
Pakend: 40 g (fooliumpakend)