Kuidas teha matcha lattet

Loe siit, kuidas valmistada matcha lattet kodus. Vaata all ka meie videot ja loe põhjalikumat õpetust siit postitusest. 
Matcha on rohelise tee lehtedest valmistatav pulber, millest valmistatud jook on pikaajalise kofeiini tõttu ergastav (matcha kofeiin on kohvi omast erineva toimega, sest on stabiilsem ja pikaajalisem) ning tänu rohketele antioksüdantidele ja vitamiinidele tervisele kasulik. Matcha jookidest võidab tänapäeval kõige rohkem populaarsust just see jook, milles vahuseks ja kosutavaks joogiks kohtuvad matcha pulber, vesi ja piim. 
    
Matcha latteks (ühele) vajad: 
Valmistamine:
  1. Sõelu matcha pulber kaussi. Sõelumine on vajalik, et pulber võimalikult hästi lahustuks.
  2. Lisa 80-kraadine vesi. 
  3. Vispelda W tähe kujulisi liigutusi tehes, kuniks segu on vahune ja pulber lahustunud.
  4. Lisa kuum piim (kuumuta see keemiseni), mis on kergelt bambusvispliga vahtu löödud. Barista taimejoogid (nt Valio Oddlygood kaerajook) annavad selleks parima tulemuse.  
  5. Sõelu kaunistuseks peale pisut matcha't (piisab eelnevalt sõelale jäänud pulbrist).
Kommentaarid:
  1. Matcha latte valmistamiseks vali hea kvaliteediga matcha pulber, mida ka teevalmistaja just latte joogi jaoks soovitab. Tseremoonia klassi pulber ei olegi matcha latteks kõige sobilikum; selleks sobib mõrkjam ja robustsema maitsega pulber. Piimaga segades muutub see magusaks ja mahedamaitseliseks, samas säilitab oma iseloomu. Kui matcha pulber on halva kvaliteediga, ei tule matcha maitse aga hästi esile ning joogi värvus jääb kahvatuks. Ideaalne matcha latte pulber on näiteks see
  2. Matcha pulbrit on lihtsam vispeldada kui kasutad laiapõhjalist nõud. Selleks on ideaalne Jaapani matcha kauss. 
  3. Vispeldamiseks on ideaalne bambusvispel. Bambusvispliga saad vahuseks teha ka piima. Kui vispeldad, imiteeri vispliga kausis W tähte, seda hästi kiiresti. Vispelda, kuniks segu on hästi vahune ja pulber lahustunud. Kui oled vilunud, kulub selleks ca 30 sekundit. Harjutamine teeb meistriks!  
  4. Millist piima kasutada? Võid kasutada nii tavalist lehmapiima, aga ka kaera- või mandlipiima. Viimaste puhul vali barista versioon, need lähevad ka päriselt vahuseks ja annavad kreemisema tulemuse. Meie lemmikuks on Valio Oddlygood Barista, sest see on maitselt naturaalne, ei ole nii rammus kui tavaline lehmapiim, maitseb piisavalt magus ja on väga lihtsasti vahtu minev. 
  5. Kui oled matcha vispeldamises juba edasijõudnu, sega  3 g matcha pulbrit 30 ml veega ühtlaseks pastaks. Jälgi, et pulber oleks täielikult lahustunud. Lisa pisut (2-3 spl) kuuma piima, vispelda jook õhuliseks. Lisa nüüd ülejäänud, juba eelnevalt vahustatud piim.  
  6. Vaata ka videot (all): 

Kommentaarid

Email again:

Eelmine

Järgmine

Mis on houjicha e. röstitud rohelise tee pulber 

Jaga seda artiklit