Samm-sammult õpetus, kuidas usucha matchat (parim selle pulbriga) valmistada nii, et see tuleks võimalikult maitsev ja aromaatne. Just nii valmistavad seda paljud matcha meistrid Jaapanis.
1. Kasuta matcha kaussi või mõnda muud laiapõhjalist nõud, milles jooki hea vahustada. Kalla kaussi kuum, 90-95-kraadine vesi ja lase kausil ca 5 minutit soojeneda. | |
2. Kalla vesi ja kuivata kauss seestpoolt. Kauss on kuum ja matcha pulbri lisamiseks valmis. | |
3. Pane sõelale 2-2,5 g matcha pulbrit ja sõelu kaussi. Sõelumine on vajalik, et pulber oleks võimalikult ühtlane ja tükivaba. See aitab pulbrit paremini vees lahustada. Pulber muutub sooja kausi sees meeldivalt aromaatseks. | |
4. Lisa 25-30 ml toasooja (ca 25-kraadist) vett. Kloorise ja karedapoolse kraanivee asemel eelista pehmemat pudelivett. | |
5. Sega bambusvispliga ringikujuliselt, et veest ja pulbrist moodustuks ühtlane pasta. | |
6. Lisa 60 ml 80-kraadist vett ja vispelda W-kujulisi liigutusi tehes intensiivselt, nii et jook oleks vahuline ja õhuline. Vispelda nii, et kausi põhja vispliga ei puuduta. | |
7. Matcha usucha on valmis. Naudi seda hetke. |
Matchamurai usucha matcha pulber
Kommentaarid ▪ 2