Kuidas teha matcha teed

Samm-sammult õpetus, kuidas usucha matchat (parim selle pulbriga) valmistada nii, et see tuleks võimalikult maitsev ja aromaatne. Just nii valmistavad seda paljud matcha meistrid Jaapanis.     
1. Kasuta matcha kaussi või mõnda muud laiapõhjalist nõud, milles jooki hea vahustada. Kalla kaussi kuum, 90-95-kraadine vesi ja lase kausil ca 5 minutit soojeneda.  
2. Kalla vesi ja kuivata kauss seestpoolt. Kauss on kuum ja matcha pulbri lisamiseks valmis. 
 3. Pane sõelale 2-2,5 g matcha pulbrit ja sõelu kaussi. Sõelumine on vajalik, et pulber oleks võimalikult ühtlane ja tükivaba. See aitab pulbrit paremini vees lahustada.
Pulber muutub sooja kausi sees meeldivalt aromaatseks.    
4. Lisa 25-30 ml toasooja (ca 25-kraadist) vett. Kloorise ja karedapoolse kraanivee asemel eelista pehmemat pudelivett.   
5. Sega bambusvispliga ringikujuliselt, et veest ja pulbrist moodustuks ühtlane pasta. 
6. Lisa 60 ml 80-kraadist vett ja vispelda W-kujulisi liigutusi tehes intensiivselt, nii et jook oleks vahuline ja õhuline. Vispelda nii, et kausi põhja vispliga ei puuduta. 
 7. Matcha usucha on valmis. Naudi seda hetke.  

Matchamurai usucha matcha pulber  

Kommentaarid 2

Marek 23. november 2021
Soovitan ka proovida kasutada paremat, tihedamate harudega bambusvisplit. Minu kogemusel mängis ka see parema matcha valmimisel suurt rolli.
Marek 23. november 2021
Väga kasulik õpetus! Kui keegi soovib enda matcha joomise kogemust veelgi paremaks teha siis soovitan selle õpetuse järgi proovida.
Järgisin neid samme ja üllatuslikult oli tulemus maitse osas kordades parem - jook oli õhulisem, vaht palju peenema tekstuuriga ja ühtlasem.
Email again:

Eelmine

Matcha stolleni retsept

Järgmine

Matcha tiramisu retsept

Jaga seda artiklit